5 mai 2018
 

IMPORTANT EcoMarathon Moieciu de Sus 2017, gata de Start!

Aprilie 30, 2017
Bună ziua,
Vrem sa vă anuntăm că mai sunt doar cateva zile pană la startul EcoMarathon Moieciu de Sus editia a opta, 06 Mai 2017.
Dorim sa vă aducem la cunostintă aspecte foarte importante care tin de buna desfasurare a evenimentului:
Pe site a fost publicată Lista Participantilor, verifică inregistrarea ta si numărul care ti-a fost alocat aici, cu acest numar te vei identifica pentru ridicarea pachetului de start;
Numarul de start este obligatoriu sa fie purtat pe partea din fata si este INTERZISA modificarea acestuia prin taiere, mascare, completare, indoire, etc, orice modificare adusa numarului de concurs duce la descalificare.
Pachetul se va putea ridica doar individual pe baza unui act de identitate incepand de Vineri 5 Mai 2017 de la Caminul Cultural – Centru Moieciu de Sus, ora 14:00. Veti putea ridica pachetul de start pana tarziu in noapte la ora 23:30, pentru a evita aglomeratia de Sambata dimineata.

Sambata 06 Mai - pachetul se poate ridica intre orele 6:30-08:30 dimineata.
IMPORTANTUtilizarea betelor de treking pe prima bucla (CROSS) este interzisa din cauza aglomeratiei pe primele urcari, cei de la MARATHON care vor opta sa alerge cu bete sunt rugati si trebuie sa le foloseasca incepand cu bucla 2 sau 3, va exista un loc special amenajat pentru cei care vor lasa betele si le vor lua din centrul satului. Daca veti alege sa mergeti cu bete, trebuie sa ajungeti cu ele pana la sosire. Nerespectarea acestor conditii va atrage descalificarea.
Respecta-i pe ceilalti participanti si bucura-te sa alergi impreuna cu cei de langa tine!
Echipament Recomandat· Bidon cu apa/ Haină de vant şi ploaie în caz de vreme rea/ şapcă sau bandană – adaptaţi echipamentul în funcţie de previziunile meteorologice. Vom anunta pe website vineri o prognoza meteo primita de la Centrul Meteo Fundata.

Reguli importante· Ascultă permanent indicaţiile organizatorilor şi voluntarilor din zona de start şi de pe traseu · Organizatorii pun la dispoziţie un loc amenajat pentru a putea lăsa echipamentul necesar la linia de sosire. Vă rugăm să nu depozitaţi lucruri de valoare, organizatorii nu răspund în cazul pierderii sau distrugerii acestora. Spaţiul va fi marcat corespunzător în ziua concursului.· Parcarea autoturismelor este obligatorie în curtea pensiunilor, pentru participanţii care sunt cazaţi în Moieciu de Sus, iar pentru participanţii care vin direct Sambata 06 Mai este amenajată o parcare la intrarea în Moieciu de Sus marcată şi semnalizată, vă rugam să nu insistaţi să urcaţi cu maşina în centrul satului!
Va rugam sa nu blocati centrul satului si sa nu parcati masina in zona centrala, nici Vineri seara la ridicarea kitului si nici Sambata dimineata.
Accesul spre Centrul Satului va fi restrictionat Sambata dimineata! Va rugam ca Sambata sa utilizati cat mai putin masina pentru a va deplasa in zona startului, spre centru sau alte locuri de interes.· Parcarea este amenajata in afara zonei centrale, nu parcati Sambata in zona Centrala – 1km pe cele 3 vai din intersectie, masinile pot fi blocate sau ridicate si veti ingreuna participarea dumneavoastra si a copiilor la eveniment. Nu uitati, cea mai mare responsabilitate este in primul rand a participantilor, ne bucuram ca ati inteles acest lucru si suntem siguri ca veti contribui la buna desfasurare a evenimentului! Daca sunteti cazati in Moieciu, va rugam sa veniti la start sambata dimineata fara a utiliza autoturismul.
· Este interzis suporterilor şi spectatorilor să însoţească concurenţii pe traseu, este interzis ajutorul de orice fel din exterior, excepţie făcând punctele de alimentare de unde participanţii pot primi energizante de la suporteri şi spectatori – 50m înainte si după punctul de alimentare. Orice abatare de la aceste reguli duce la descalificare.

· Fiecare participant trebuie să-şi care singur echipamentul şi îi este interzis să primească ajutor din exterior – singurul punct de pe traseu unde este permisă primirea sau renunţarea la echipament este zona de start/ sosire din Moiecu de Sus.

· Este interzisă părasirea potecilor marcate si existente, tăierea curbelor şi scurtarea traseului şi coborârea traversând direct fâneaţa, nerespectarea regulilor duce la descalificare

· La punctele de revitalizare recomandam folosirea propriului bidon ca recipient pentru hidratare, evitând astfel utilizarea în exces a recipienţilor din plastic. Va rugam sa faceti acest efort de a utiliza propriul bidon, multumim anticipat pentru intelegere si colaborare, rugati-i pe voluntari sa va umple propriul bidon cu apa sau energizante.

· Menţine traseul curat şi nu aruncaţi ambalajele sau alţi recipienţi pe jos, poţi lăsa gunoiul în punctele de alimentare. Dacă nu respectaţi această regulă riscaţi să fiţi descalificaţi.

· Bariera orară trebuie respectată şi nu poate fi negociată cu organizatorii, depăşirea acestor bariere orare atrage descalificarea.

· Respectă-i pe ceilalţi participanţi, respectă organizatorii, voluntarii fără de care acest concurs nu ar fi existat, dă dovadă de fair-play!

Marcaj

· Traseul este marcat cu bandă Salomon de culoarea negru-alb, punct/ săgeată de vopsea biodegradabilă de culoare roz. Dacă pentru o perioadă scurtă de timp (2-3 min) nu vezi marcaj, înseamnă că drumul este greşit şi trebuie să te întorci la ultimul marcaj văzut.

· Există multe poteci alternative în zonă şi trebuie să acordaţi atenţie marcajelor trasate de organizatori. Evită să urmăreşti alt alergător şi păstrează marcajul, nerespectarea traseului poate atrage descalificarea.

În caz de abandon

· Vă rugăm să anunţaţi la primul punct de revitalizare/control intenţia dumneavoastră şi să predaţi neapărat numarul/chipul de cronometrare organizatorilor/voluntarilor.

În caz de accident

· Fii calm, analizează situaţia şi cere ajutorul celor din jur, adresează-te voluntarilor din primul punct de control. Apelează la organizatori si oferă toate informaţiile necesare.

· Oferă primul ajutor dacă întălneşti o persoană accidentată, nu lăsa persoana singură şi încercă să îi oferi suportul tău.

EcoKids

· Explică-le copiilor să nu se îngrămădească la start, să nu se împingă, să îi respecte pe ceilalţi. Lasă-i să alerge singuri şi încurajază-i!

· Parinţii sunt rugaţi sa participe la buna desfăşurare a concursului şi siguranţa tuturor copiilor. Startul la EcoKids va fi in jurul orei 16:00, pentru cei de plus 10 ani, iar cei mici vor alerga la ora 9 de dimineata, detalii la inregistrare sau pe website la sectiunea dedicata EcoKids.

Start, Sâmbătă 06 Mai 2017, ora 9:00AM

· Nu te îngrămădi la start. Bucură-te de farmecul unui start cu număr mare de participanţi. Va exista o zonă special delimitată destinată favoriţilor şi câştigătorilor ediţiilor precedente. Intrarea în zona de start se face cu 30min înainte de Start.

· Dacă nu veţi mai lua startul vă rugăm să anunţaţi acest lucru organizatorilor şi să predaţi numarul organizatorilor. Daca ridicati pachetul si nu luati startul va rugam sa anuntati acest lucru la ridicarea kitului sau Sambata. Pachetul pentru alt participant nu se poate ridica de catre voi.

· Sosirea cursei de Cross va fi în dreptul zonei de unde ai luat startul. Marathonul va continua cu bucla 2 – B2 trecând podul peste râu.

· Utilizarea betelor de treking la CROSS este interzisa, cei de la MARATHON sunt rugati sa le foloseasca incepand cu bucla 2 avand la dispozitie un punct in centru de unde le pot lua, fie dupa prima bucla sau dupa bucla 2. Insa, daca le veti utiliza trebuie sa ajungeti cu ele la SOSIRE.

Punctul de alimentare dupa SOSIRE este in curte la Caminul Cultural, ulterior va asteptam la Pasta Party la Centrul de Ecologie Montana, intre ora 11:00 – 17:30

Va asteptam Vineri si Sambata la ExpoMarathon pentru surprizele pregatite de catre noi si partenerii evenimentului, inclusiv tombole pentru toti participantii la Cross si Marathon.

Va asteptam cu bucurie si speram ca vremea o sa tina cu noi.

O zi placauta si drum bun!

Echipa EcoMarathon
info@ecomarathon.ro
www.ecomarathon.ro

Daca aveti nelamuriri sau daca doriti informatii suplimentare va rugam sa ne contactati pe adresa de email.