5 mai 2018
 

EcoMarathon 2016, trairi si povesti in imagini

Mai 12, 2016

7 Mai 2016, Moieciu de Sus ( Cornelia David)

fotografii realizate de Laurentiu Pavel

În fiecare an ne-am dorit ca weekendul EcoMarathon să aducă bucurie tuturor celor care vor fi prezenți în Moieciu de Sus, indiferent dacă ești alergător, susținător, parte din echipa de organizare sau localnic.
Acest proiect a apărut din dorința noastră de a păstra cadrul natural și tradițional de la Poalele Munților Bucegi și Leaota, fără a aduce schimbări majore locurilor și oamenilor. Am continuat inițiativa noastră, și iată, în acest an am reușit finalizarea a 9 Trasee Ecoturistice în zona Fundata – Șirnea – Moieciu de Sus, pe care vă invităm să le descoperiți.

In alergare pe traseu, inainte sa se strice vremea ( Robert Hajnal si George Buta)
_DSC8670

EcoMarathon 2016 a fost o editie dificila, marea provocare nu au fost doar cei 42 de kilometrii ai cursei de Marathon ci conditiile meteo care au pus la incercare atat participantii cat si echipa de organizare.

Bine imbracat, alergand tot mai sus pe Bucla 3 a Trifoiului EcoMarathon Moieciu de Sus

_DSC9124Toata saptamana dinaintea evenimentului vremea a fost foarte rece si schimbatoare si tot asa a fost si Sambata la eveniment. Primavara frumoasa la Start si temperatura perfecta pentru alergare la proba de cross si schimbare brusca spre iarna pentru cei care inca mai erau in cursa de Marathon in Bucla 2 si in Bucla 3.
_DSC9339_RM
Crestele inzapezite din departare pline de negura nu mai aduceau bucuria de dimineata cand rasplata a efortului depus erau peisajele minunate si bucuria de a alerga pe acele poteci traditionale.
_DSC8505
Tensiune, ritm ridicat, tremur de frig si indoieli in ceea ce priveste poate forma de pregatire a celor care inca mai alergau, toate aceste ganduri alergau impreuna cu noi cei care participam la proba de marathon.

Single Track, traseul care-mi place!

_DSC9045

Intr-un final va reveni si soarele….

_DSC9012_RMAu fost participanti care nu au reusit sa termina toate cele 3 bucle insa nu au ramas cu un gust amar, decizia de a se opri la un moment dat este o decizie inteleapta, iar uneori este bine sa spui stop si apoi o iei de la capat.

Am asortat tricoul cu florile din zona!

_DSC8724_RM (1)

Prin intermediul acestui proiect dorim ca localnicii și turiștii să conștientizeze că dezvoltarea satelor de munte prin diferite activități, dar mai ales prin turism, nu trebuie să afecteze cadrul natural, cultural-tradițional și biodiversitatea zonei. Păstrând și punând în valoare ceea ce există în acest moment, reprezintă dezvoltarea durabilă a acestei zone.
Aceasta este viata noastra…si a lor, a lor participantii si a comunitatii micute din Moieciu de Sus.
Realitatea de zi cu zi a celor care locuiesc acolo si bucuria noastra a celor care (re)descoperim Moieciu tot mai frumos si mai frumos in fiecare an!

O poza reprezentativa a satului in care alergatorii (re)vin pe aceste poteci

_DSC8499Cu bucurie, cu drag, cu oboseala si tristete in acelasi timp, cu voi toti alaturi, pot spune ca si Echipa EcoMarathon a ajuns la linia de Sosire dupa un marathon de multe zile sau ani as zice, fiecare editie, fiecare experienta si idee, oamenii din jurul nostru au contribuit la a sapte editie!
Felicitari si multumim tuturor!
Dar mai ales voua, participantilor care ati inteles ca in primul rand cea mai mare responsabilitate cand pleci la drum este a fiecaruia in parte! Si da, in aceiasi masura si a noastra, si noi am pornit la un drum lung in urma cu cativa ani!
_DSC9027Bravo, pentru modul in care ati abordat cursa
Bravo, pentru decizia luata daca nu ati mai continuat.
Bravo, pentru adaptarea echipamentului in functie de prognoza anuntata.
Recuperare usoara si bucurie pentru imaginile si povestile acestei editii!
_DSC8685Sportul este parte din viața noastră și credem că trebuie descoperit de fiecare dintre noi. Nu contează nivelul de pregătire, foarte importantă este continuitatea și bucuria de a face sport, indiferent de activitatea pe care o alegi, de exemplu: alergare, mers cu bicicleta, mișcare în aer liber, chiar și plimbare doar.
_DSC8316Zona în care ne aflăm, permite practicarea diferitelor activități sportive, vă încurajăm să descoperiți aceste locuri în plimbare, alergare, cu bicicleta sau chiar și cu schiurile, iarna, când zăpada este potrivită.
_DSC8344Un gand in vant pe buclele EcoMarathon. ( Cornelia David, parte din echipa EcoMarathon Moieciu de Sus)

Fotografii realizate de Laurentiu Pavel, prezent pentru a VII a oara la EcoMarathon Moieciu de Sus, fiecare alege echipamentul cel mai potrivit pentru marathonul preferat, el a ales aparatul de fotografiat!

Intreaga galerie la acest link mai jos:

https://picasaweb.google.com/106949391827498181835/6282460750878479473#
Felicitari tuturor celor care au participat si multumim fotografilor parteneri ai evenimentului si tuturor celor implicati!

Specific EcoMarathon Moieciu de Sus
_DSC8751
Clasamentele pot fi vizualizate momentan pe pagina EcoMarathon de rezultate sau la acest acest link,
rezultate.ecomarathon.ro/
_DSC8941_RM

Omuletii colorati pe potecile din zona

_DSC9248

negura marathonului

_DSC9227_RM

Bucegii in departare atunci cand vantul a risipit norii

_DSC8131

Oamenii acestor locuri, pentru ei fiecare zi este un marathon pe potecile din zona, si ei cu aceiasi bucurie, chiar daca uneori le este greu_DSC8108 (2)